Stichting Chagpori voor Tibetaanse Geneeskunde

Silver jubilee celebration of Chagpori Tibetan Medical Institute

Hoe staat Chagpori er voor op
Sinds juni 2016 is de bouw van de eerste verdieping van de apotheek gecontinueerd. En ondertussen is deze verdieping zo goed als af.

De laatste plannen zijn dat deze verdieping tijdelijk als onderkomen voor het College gedeelte van het Instituut gaat dienen.

Het complex in Takdah gaat dan verkocht worden. De opbrengst wordt dan ingezet als startkapitaal voor de nieuwbouw voor het College/ hostel gebouw wat volgens de staatsregels voor erkenning van een medisch college gebouwd moet gaan worden. Dit houdt bijv. in dat er ook een kliniek voor opname-patiënten gerealiseerd moet worden.

Meer nieuws hierover is te lezen in de jaarbrief van 2017 (klik)

De nieuwe artsen hebben binnen het instituut allemaal werk gevonden. Sommigen werken in de apotheek in de productie van kruidenpillen en de Chagpori aanvullende producten. Zij zijn een goede ondersteuning voor de apotheker de eerwaarde amchi Tenzin Phelgye. Anderen ondersteunen de lessen op het medische college. De overige nieuwe amchi’s werken in de klinieken.
De erkenning als opleidingsinstituut is nu definitief en de opleiding voldoet aan alle officiële richtlijnen.

De 8ste groep studenten is twee jaar geleden gestart met hun studie. Een deel van de studie financieren ze zelf. Aanvullende ondersteuning is nog nodig om hun studie te bekostigen.

Chagpori is een lijn van Chagpori-producten begonnen, zoals massageolie, crèmes, wierook en thee! In Nederland verkrijgbaar in de kliniek van Chagpori, Amsterdam.

Incarnatie van Trogawa Rinpoche herkend!
We zijn zeer verheugd dat op 8 oktober 2014 de eerwaarde Kyabje Dodrubchen Rinpoche de incarnatie van Trogawa Rinpoche heeft aangewezen. De volgende dag vond zowel de “haarknip-ceremonie” als een eenvoudige “kroning” plaats, en ontving de incaratie de namen Jigdral Choying Khyabdel Rinpoche. De in 2006 geboren Yangsi is de oudste zoon van Teinley en Saldon Trogawa.

Om dit te vieren vond in Chorten Gonpa, Sikkim, een kleine ceremonie plaats. Het was bijzonder dat de voorzitter van de SCTG en een bestuurslid van de BA Foundation Nederland hierbij aanwezig konden zijn. Foto's staan op de site van de CTMI. (klik)

De Yangsi is ondertussen met zijn studie onder auspicien van Ven. Kyabje Dodrubhen Rinpoche begonnen.

 


Chagpori producten


Incarnatie van Trogawa
Rinpoche herkend!