Stichting Chagpori voor Tibetaanse Geneeskunde

Hoe staat Chagpori er voor op
Ondertussen is de begane grond van de apotheek geopend door de incarnatie van Trogawa Rinpoche en een bestuurslid van de BA Foundation. Voor foto’s (klik).
Sinds juni 2016 is de bouw van de eerste verdieping van de apotheek gecontinueerd. We houden jullie van de voortgang op de hoogte.

In 2015 is de vijfde kliniek geopend. Deze is gerealiseerd in het oude apotheekcomplex in Salugara, Siliguri.

De nieuwe artsen hebben binnen het instituut allemaal werk gevonden. Sommigen werken in de apotheek in de productie van kruidenpillen en zijn een goede ondersteuning voor de apotheker de eerwaarde amchi Tenzin Phelgye. Anderen ondersteunen de lessen op het medische college. De overige nieuwe amchi’s werken in de klinieken. 
De erkenning als opleidingsinstituut is nu definitief en de opleiding voldoet aan alle officiële richtlijnen.

De 8ste groep studenten is inmiddels gestart met hun studie. Een deel van de studie financieren ze zelf. Aanvullende ondersteuning is nog nodig om hun studie te bekostigen.

De 6de groep studenten doet in juni 2016 schriftelijk eindexamen. Het mondeling examen zal in augustus plaatsvinden, waarna ze aan hun praktische training zullen beginnen.

Chagpori is een lijn van producten, zoals massageolie, cremes, wierook en thee begonnen! In Nederland verkrijgbaar in de kliniek van Chagpori, Amsterdam.

Incarnatie van Trogawa Rinpoche herkend!
We zijn zeer verheugd dat op 8 oktober 2014 de eerwaarde Kyabje Dodrubchen Rinpoche de incarnatie van Trogawa Rinpoche heeft aangewezen. De volgende dag vond zowel de “haarknip-ceremonie” als een eenvoudige “kroning” plaats, en ontving de incaratie de namen Jigdral Choying Khyabdel Rinpoche. De in 2006 geboren Yangsi is de oudste zoon van Teinley en Saldon Trogawa.

Om dit te vieren vond in Chorten Gonpa, Sikkim, een kleine ceremonie plaats. Het was bijzonder dat de voorzitter van de SCTG en een bestuurslid van de BA Foundation Nederland hierbij aanwezig konden zijn. Foto's staan op de site van de CTMI. (klik)

De Yangsi is ondertussen met zijn studie onder auspicien van Ven. Kyabje Dodrubhen Rinpoche begonnen.

 


Chagpori producten


Incarnatie van Trogawa
Rinpoche herkend!